بسیاری از گیمرهای حرفهای بازی های ترسناک را دوست دارند. بازیهای ترسناک در میان بازیهای ویدیوئی جایگاه ویژهای دارند. در حالت کلی آثار هنری ترسناک در جهان، مخاطبان خاص خود را داشته و بسیارند کسانی که شیفته فیلم و بازیهای ترسناک باشند.
فهرست محتوا
6 مورداما به راستی چرا بازی های ترسناک را دوست داریم؟ تجربه ترس در دنیای بازیها بر روی ما انسانها چه اثراتی دارد؟ بالا رفتن ضربان قلب، لرزش دستها، تنش و تنگی نفس چه حسی را ایجاد میکند که علاقمندان را به سمت بازی های وحشناک میکشاند؟ علم و دانش بشری تا حدودی پاسخهایی را برای این دسته از سؤالات فراهم کرده است. در همین راستا میخواهیم در این مقاله با نگاهی به علم روانشناسی، سؤال چرا بازی های ترسناک را دوست داریم را پاسخ داده و دلایل آن را بررسی میکنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
اثر اتاق من؛ بازی های عجیب و ترسناک مسیری برای تنش و تسکین!
زیلمن، نظریهای با عنوان حلقه تنش و تسکین ارائه داده است. بر اساس نظریه حلقه تنش و تسکین، حس آرامش پس از تجربه تنش، آرامش بیشتری را منتقل میکند. اتاق امن حسی از آرامش پس از حلقههای تنش را در بازیهای ترسناک برای بازیکنان فراهم میکند. در حصار حلقه زامبیهایی که هر لحظه به شما نزدیکتر میشوند، حلقه ترس تنگ و تنگتر میشود. تا در تقلای رهایی از وحشت، خود را به اتاق امن ساختمان ناامن پلیس در بازی رزیدنت ایول میرسانید.
در اتاق پلیس با شنیدن صدای آرام ملودی، کمی تسکین پیدا میکنید و چند نفس آرام میکشید. سپس وسایل مناسبی برای دفاع از خود در برابر فضای ناامن خارج از اتاق جمعآوری میکنید. حضور در فضای تنش و آرامش فرار از دست زامبیها برای چند دقیقه میتواند حس خوشایندی از تکسین پس از تنش را به بازیکن منتقل کند. در این حال ماهیچهها از انقباض درآمده و نفسها کند و کندتر میشوند. دستهای عرق کرده باه حالت نرمال برمیگردد و چند نفس عمیق احساس آرامش لذتبخش را ایجاد میکند.
بر این اساس است که تسکین پس از تنش، میتواند خوشایند باشد. در ادامه همراه مجموعه گامالوپ دیگر دلایل مطرح شده برای پاسخ به سؤال چرا بازی های ترسناک را دوست داریم را بررسی میکنیم.
پارادوکس وحشت؛ ترسناکترین بازی های کامپیوتری را تجربه کنید!
ترس واکنشهای بسیاری در بدن ما ایجاد میکند. بالا رفتن ضربان قلب، تنگی نفس، تعریق، لرز، تنش و غیره از نشانههای وجود ترس است. اما بارها دیدهایم که در زمان دیدن فیلم یا اجرای بازی های ترسناک با وجود ترس بسیار، بر جای خود میخکوب شده و توان حرکت و ندیدن از ما سلب میشود. تضادی عجیب اما جالب و هیجانانگیز دیده میشود. در عین ترسیدن، تمایلی برای ندیدن به وجود نمیآید.
حتی ممکن است برخی از تصاویر ترسناک، مدتها فراموش نشوند. اما دفعات بعدی نیز دوباره اجرای بازی ترسناک در حالی که احساسی از دلواپسی و بیم را ایجاد میکند، بسیار لذتبخش باشد. بر این حسب است که گفته میشود یکی از دلایل دوست داشتن بازی های ترسناک، پارادوکس وحشت است.
برای دریافت لیست بهترین بازی های ترسناک گیم پس و خرید بازی گاد اف وار رگناروک میتوانید به وبسایت گامالوپ مراجعه کنید. در صورت نیاز به مشاوره با کارشناسان گامالوپ ارتباط بگیرید و راهنمایی لازم را دریافت کنید.
بازی وحشتناک و ترن هوایی؛ وحشتی در فضای امن!
تجربه واقعی ترس در محیط واقعی با محیط بازی بسیار متفاوت است. جالب است بدانید که مغز ما دقیقاً این تفاوت را متوجه میشود. به گونهای که محققان بیان میکنند که تجربه ترس در بازی های ویدیوئی، مانند تجربه ترس یک ترن هوایی کوچک در اتاق خانه است. بدن واکنشهای هیجانی مانند پرش، لرزش، اضطراب و تپش قلب را دارد، اما میداند که در اتاق بازی امنی قرار گرفته و تجربه واقعی از تنش در دنیای واقعیت ندارد. بر این حسب آدرنالین ترشح شده و احساسی از لذت در بدن گیمر ایجاد شده و درگیر وحشتی فانتزی است.
تجربه ترس احساسی متفاوت در بازیکنان ایجاد کرده و میتواند گیمرها را از جریان و روند عادی بازیهای بیرون بکشد. در واقع تجربهای متفاوت از بازیها میتواند کششی عجیب برای اجرای بازی های ترسناک و احساس وحشت در بازی ایجاد کند. حس خوشایند ترس گیمرها را برای خرید پلاس اکسترا و دیگر اشتراکهای خرید قابلیتهای ویژه بازی ها تشویق میکند تا بتوانند با تمام جزئیات و امکانات بهترین بازی را اجرا و از لحظات پُرتنش خود نهایت لذت را ببرند.
تعلیق و عدم رهایی؛ احساسی واقعی از ترس!
طبق تحقیقات روانشناسی یکی از دلایل دوست داشتن بازی های ترسناک، احساس وجود خود در لحظه است. بسیای از بازیهای جامپ اسکر حسی از تعلیق و رهایی را پس از لحظات ترسناک به گیمرها ارائه میکردند. تسکین پس از تنش برای بسیاری از گیمرها خوشایند است. اما بسیاری از گیمرهای حرفهای پس از چندین بازی ترسناک، به دنبال احساسی واقعیتر از ترس بوده و میخواهند حسهای ترس را با تمام وجود خود، احساس کنند. بسیاری از بازیکنان میخواهند بدون هیچ کنترلی ترس را در رگ و پوست خود احساس کنند.
بازی های عجیب و ترسناک جدید با ایجاد حس تعلیق و عدم رهایی، بازیکن را با خود همراه کرده و نوع تازهای از ترس بدون رهایی را در او فراهم میکنند. گیمر نمیداند لحظه رهایی کجاست. تعلیقی پس از تعلیق دیگر، گیمر را تا انتهای احساس واقعیتری از ترس با خود همراه میکند.
لازم به ذکر است که برای خرید بهترین بازی های ترسناک مستقل و دیگر بازیهای محبوب سال مانند اکانت قانونی EA Sports FC 24 میتوانید از طریق شماره تلفنهای 06152370253 و 09302227675 با متخصصین مجموعه گامالوپ ارتباط بگیرید و راهنمایی لازم را دریافت کنید.
ترس از مه؛ احساسی غیرمنتظره و هیجان انگیز!
یکی از پاسخها به سؤال چرا بازی ترسناک را دوست داریم، اثر مه است. مه فضایی است که پس از آن نمیدانید با چه چیزی مواجه میشوید. ترس از مه وحشتی از برجستهترین اثر روانشناسانه در بازی ویدیوئی را نشان میدهد. ترسی که در بازی سایلنت هیل متفاوت از دیگر بازیها به نمایش در میآید. سری سایلنت هیل با موضوعاتی سروکار دارد که ممکن است در جهان واقعی با آن سروکار داشته باشیم. بازی که تنها قالب جهان ماورالطبیعی است که مرز واقعیت و بازی را در آن از یکدیگر جدا میکند.
در بازی سایلنت هیل با دیدن مه، هیچ تصوری از ترس ندارید و نمیدانید که با چه چیزی مواجه میشوید. در این شرایط نمیدانید که باید از چه چیزی بترسید. همین تجربه، حس خوشایندی را ایجاد کرده و علاقه به بازی های ترسناک را دوچندان میکند.
لیست بهترین بازی های ترسناک را از گامالوپ دریافت کنید!
در پاسخ به سؤال چرا بازی ترسناک را دوست داریم؛ شش دلیل اصلی مطرح شده است:
- متفاوت بودن نوع هیجان
- احساس آرامش از بودن در فضای امن با وجود احساس ترس
- تمرینی برای آمادگی در برابر اتفاقات ترسناک واقعی
- تحلیل نوع تصمیمات در شرایط ترس
- در بازی ترسناک، گیمرها مخاطب اثر ترسناک بوده و قربانی اصلی نیستند
در صورت علاقه به بازی های ترسناک میتوانید لیست بهترین بازیهای ترسناک سال را از مجموعه گامالوپ دریافت کنید. گامالوپ یکی از مراجع اصلی گیم و گیمپلی در ایران است. شما میتوانید برای دریافت مشاوره در زمینه خرید بهترین هندزفری بلوتوثی گیمینگ، انواع محصولات گیم، اکانت قانونی بازیها، انواع تجهیزات گیمینگ و غیره است. همراه با گامالوپ بهترین محصولات و تجهیزات گیم و گیم پلی را با بهترین قیمت تجربه کنید.
دیدگاه کاربران
ارسال دیدگاه