گیمرها برای دریافت بهترین کیفیت از بازی‌ها، باید با اصطلاحات اصلی و مهم گیم و کنسول‌های بازی آشنایی داشته باشند. یکی از اصطلاحات مهم و اصلی در دنیای گیم، فریم ریت است. در همین راستا می‌خواهیم در این مقاله سؤال اصلی فریم ریت چیست و بهترین نرخ فریم برای بازی کدام است را پاسخ دهیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

فهرست محتوا

7 مورد
  1. فریم ریت چیست؛ اصطلاحی مهم برای گیم و هنر فیلم!
  2. چرا فریم ریت مهم است؟ عاملی اثرگذار بر روند بازی‌های شوتر و مسابقه‌ای!
  3. نرخ‌های رایج فریم ریت؛ نرخ استاندارد بازی‌ها 60 فریم بر ثانیه است!
  4. بهترین نرخ فریم برای بازی؛ نرخ فریم بالاتر برابر است با تجربه بهتر!
  5. راه‌های افزایش فریم ریت در بازی؛ کاری تخصصی و اثرگذار!
  6. فریم ریت در بازی به چه عواملی بستگی دارد؟ سه  فاکتور مهم را بشناسید!
  7. سؤالات تخصصی خود را درباره نرخ فریم ریت انواع بازی‌ها از مجموعه گامالوپ بپرسید!

فریم ریت چیست؛ اصطلاحی مهم برای گیم و هنر فیلم!

فریم ریت یا FPS مخفف اصطلاح frame per second است. فریم ریت واحدی برای اندازه‌گیری تعداد قاب‌های یک محتوا در یک ثانیه است. هر محتوای ویدیوئی یا بازی از مجموعه عکس در کنار هم ساخته شده است. نمایش پشت‌‌سرهم عکس‌ها در ثانیه محتوای ویدیوئی را به نمایش درمی‌آورد. هر چه تعداد تصاویر در یک ثانیه بیشتر باشد، ویدیوئی به نمایش درآمده روان‌تر و تجربه بهتری را به ببینده انتقال می‌دهد.

فریم ریت یکی از اصطلاحات مهم در میان گیمرها، عکاسان و فیلم برداران است. در ادامه همراه با گامالوپ اهمیت نرخ فریم ریت در بازی‌های ویدیوئی و بهترین فریم برای بازی را بررسی می‌کنیم.

چرا فریم ریت مهم است؟ عاملی اثرگذار بر روند بازی‌های شوتر و مسابقه‌ای!

تجربه بصری از تصاویو ویدیوئی بسیار تحت تأثیر نرخ فریم است. فریم‌های متفاوت، تجربه دیداری متفاوتی را ایجاد می‌کنند. نرح فریم در دوربین‌های فیلم‌برداری و بازی‌ها سطح استاندارد و پایه‌ای را دارد. نرخ فریم در فیلم‌های سینمایی هالیوودی اغلب 24 و در بازی‌های ویدیوئی حداقل 30 فریم در ثانیه است. کمتر از این میزان به معنای دریافت تصاویر بدون کیفیت است.

نرم فریم در بازی‌های ویدیوئی بیش از فیلم‌ها است. چرا که بازی‌های مسابقه ای و شوتر به دلیل تحرک زیاد و تغییر سریع تصاویر به فریم بالاتری نیاز دارند. اهمیت نرخ فریم در بازی‌ها فقط مرتبط به تجربه دیداری تصاویر باکیفیت نیست. بلکه در بازی‌های آنلاین بازیکنی که فریم بیشتری در ثانیه دریافت می‌کند، سوژه را زودتر می‌بیند. در نتیجه نرخ فریم بر روی نتیجه مسابقات اثرگذار است. به این دلیل فریم ریت برای گیمرها اهمیت بسیاری دارد.

نرخ‌های رایج فریم ریت؛ نرخ استاندارد بازی‌ها 60 فریم بر ثانیه است!

نرخ فریم به انواع مختلفی تقسیم شده و هر کدام ویژگی‎های خاص خود را دارند. نرخ‌های رایج فریم شامل موارد زیر است:

  • نرخ 24 فریم بر ثانیه: نرخ فریم 24 در واقع فریم استاندارد سینما و تلویزیون است. اکثر فیلم‌ها با این نرخ تولید می‌شوند. 24 فریم بر ثانیه می‌تواند پدیده‌های طبیعی را به نمایش بگذارد و تجربه باکیفیتی را به ببینده خود ارائه دهد. اما نرخ 24 فریم بر ثانیه برای بازی‌های ویدیوئی اصلا مناسب نیست.
  • نرخ 30 فریم بر ثانیه: نرخ 30 فریم کمترین فریم برای اجرای بازی‌های است. بازی‌ها در نرخ 30 فریم بر ثانیه لگ یا کندی ندارند. اما تجربه بدون نقص نیز نخواهند بود.
  • نرخ 60 فریم بر ثانیه: نرخ 60 یک هدف ایده‌آل برای بازی است. کامپیوترهای گیمینگ و کنسول‌های بهینه‌سازی شده، به‌راحتی می‌توانند نرخ 60 فریم را اجرا کرده و تجربه خوشایندی را به گیمرها ارائه کنند. در نرخ 60 فریم در ثانیه، بازی بسیار روان اجرا شده و مدیریت دقیق‌تری را برای گیمر فراهم می‌کند.
  • 120 فریم بر ثانیه: از نرخ 60 فریم بر ثانیه دیگر هر صفحه نمایشی قادر به نمایش تصاویر نیست. تنها مانیتورهای می‌توانند نرخ 120 فریم بر ثانیه و بالاتر را نمایش دهند که دارای رفرش ریت بالای 120 هرتز باشند. تجربه بازی در نرخ 120 فریم در ثانیه روان‌تر بوده و برای اجرای بازی‌های گروهی و آنلاین مناسب است.
  • نرخ 240 فریم در ثانیه: تصاویر با نرخ 240 فریم در ثانیه تنها بر روی مانیتورهایی با رفرش ریت 240 هرتز قابلیت نمایش دارد. نرخ 240 فریم یک ابزار رقابتی است و اغلب توسط گیمرهایی حرفه‌ای و برای شرکت در تورنومنت‌ها استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است که اغلب بازی‌ها در حال حاضر با نرخ 60 فریم ساخته می‌شوند. نمایش فریم بالاتر به تجهیزات سخت افزاری قوی‌تر نیاز دارد. تجهیزاتی که برای عموم قابل خرید و استفاده باشد. چرا که گیمرها علاوه بر خرید تجهیزات گیم، هزینه‌های دیگر نیز مانند خرید اکانت قانونی PS5 و PS4، خرید کنسول، هدفون گیمینگ و غیره را دارند. تنها گیمرهای حرفه‌ای برای خرید تجهیزات گیم با مشخصات فنی بالا، هزینه‌های کلانی انجام می‌دهند.

بهترین نرخ فریم برای بازی؛ نرخ فریم بالاتر برابر است با تجربه بهتر!

در حال حاضر بهترین و ایده‌آل‌ترین نرخ فریم برای بازی‌های ویدیوئی 60 فریم بر ثانیه است. اما با نرخ 30 فریم بر ثانیه نیز می‌توان بازی‌های تک‌نفره یا آنلاین غیررقابتی را بدون مشکل اجرا کرد. پس اگر سیستم یا کنسول شما قدیمی است نگران نباشید. شما می‌توانید همچنان از بازی‌های محبوب خود لذت ببرید.

البته اکثر مانیتور، کنسول، کامپیوتر و نمایشگرها قابلیت پشتیبانی از نرخ 60 فریم در ثانیه را دارند. اما با توجه به پیشرفت تجهیزات بازی‌های امروزه، می‌توان دید که کنسول‌های نسل نهم پلی استیشن قابلیت پشتیبانی از نرخ 120 فریم بر ثانیه را نیز دارند. در بازی نیز هر چه نرخ فریم بالاتر باشد تجربه خوشایندتری را برای گیمر ایجاد می‌کند. پس بهترین نرخ فریم برای بازی، بالاترین نرخ فریم است. اما باید توجه داشته باشید که نمایشگر بتواند نرخ فریم بالاتر را پشتیبانی کند.

لازم به ذکر است همان اندازه که روان بودن اجرای بازی بر نتیجه بازی‌های شوتر مانند کالاف دیوتی اثر دارد، امکان دسترسی به اسلحه‌ها و دیگر قابلیت‌ها نیز بر پیروزی شما در مسابقه اثر گذار است. بر این اساس با خرید اشتراک پلاس اکسترا می‌توانید به آخرین قابیلت و امکانات کمپانی سونی دسترسی داشته و بازی لذت‌بخشی را تجربه کنید.

راه‌های افزایش فریم ریت در بازی؛ کاری تخصصی و اثرگذار!

اگر نیاز به افزایش فریم ریت بازی را احساس می‌کنید؛ از طرق روش‌های زیر می‌توانید برای افزایش نرخ فریم بازی اقدام کنید:

  • کاهش تنظیمات گرافیکی بازی
  • کاهش روزولوشن اجرای بازی از منوی تنظیمات ویدیوئی یا گرافیکی از داخل بازی
  • ارتقا سخت‌افزاری کارت گرافیک، پردازنده یا حافظه اصلی کامپیوتر
  • بروز رسانی درایو کارت گرافیک همراه با بهینه‌سازی سیستم عامل

هر کدام از اقدامات بیان شده به روش‌های خاص خود توسط متخصصان انجام می‌شوند. در صورت نیاز به راهنمایی با مشاوره در زمینه چگونگی اجرای روش‌های افزایش نرخ فریم بازی، می‌توانید با کارشناسان مجموعه گامالوپ ارتباط بگیرید.

فریم ریت در بازی

فریم ریت در بازی به چه عواملی بستگی دارد؟ سه  فاکتور مهم را بشناسید!

برای بررسی عوامل تأثیر گذار بر فریم ریت بازی‌ها می‌توانیم به سه فاکتور اصلی زیر اشاره کنیم:

  • رفرش ریت صفحه نمایش: مانیتورها و تمام صفحات نمایش، فاکتوری با نام رفرش ریت دارند. رفرش ریت توانایی به روزرسانی تصاویر در صفحه نمایش است. اکثر مانیتور و تلویزیون‌ها دارای توانایی رفرش ریت 60 هرتزی است. پس شما چه بازی 60 فریم بر ثانیه را اجرا کنید و چه 120 فریم بر ثانیه، نهایتاً با همان کیفیت 60فریم بر ثانیه می‌توانید تصاویر را ببینید. مگرا اینکه مانیتور شما دارای رفرش ریت 120 هرتز باشد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله لینک شده رفرش ریت و هرتز مانیتور چیست را مطالعه کنید.
  • سخت‌افزار اجرای بازی: با داشتن سخت‌افزار با کارت گرافیک بالا امکان تجربه نرخ فریم ریت بالای 60 را خواهید داشت.
  • تنظیمات گرافیکی بازی و نوع انتخاب شما : گرافیک، روزولوشن و کدهای بهینه‌سازی شده بازی می‌تواند بر کیفیت فریم ریت بازی اثرگذار باشد. برخی از بازی‌ها برای گیم حرفه‌ای و مسابقات ساخته شده‌اند. اگر قصد بازی‌های رقابتی و چند نفره را دارید از سخت افزارهایی با قابلیت پشتیبانی فریم ریت‌های سه رقم استفاده کنید.

در صورت علاقه به بازی یا تصمیم به کسب درآمد از بازی‌ها می‌توانید برای خرید تجهیزات گیمینگ قوی و پیشرفته اقدام کنید. اگر در زمینه خرید تجهیزات گیم نیاز به مشاوره تخصصی دارید؛ می‌توانید از طریق شماره تلفن‌های 06152370253 و 09302227675 با کارشناسان گامالوپ تماس بگیرید.

سؤالات تخصصی خود را درباره نرخ فریم ریت انواع بازی‌ها از مجموعه گامالوپ بپرسید!

در این مقاله سؤال فریم ریت چیست و بهترین نرخ فریم برای بازی کدام است را پاسخ داده و عوامل تأثیرگذار بر فریم ریت بازی را بررسی کردیم. فریم ریت یکی از فاکتورهای مهم و اصلی کیفیت تصاویر بازی‌های ویدیوئی است. فریم ریت بر اجرای روان‌تر بازی و کیفیت تصاویر دریافتی اثر گذار است. نرخ فریم پایه برای بازی‌ها 30 و نرخ ایده‌آل، 60 فریم بر ثانیه است. اغلب دستگاه‌های اجرای بازی می‌توانند نرخ 60 فریم بر ثانیه را پشتیبانی کنند.

در صورت داشتن سؤالات بیشتری مانند فریم ریت در کالاف چیست، تأثیر فریم ریت یا رزولوشن بر بازی‌ها چیست، اینترنت بر فریم ریت تأثیر دارد یا نه و غیره، می‌توانید با کارشناسان مجموعه گامالوپ ارتباط بگیرید. گامالوپ یکی از مراجع اصلی گیم در ایران است. مجموعه گامالوپ در زمینه خرید اکانت قانونی، گیفت کارت پلی استیشن، کنسول‌های پلی استیشن، لپ‌تاپ گیمینگ، مانیتور گیم، هدفون گیمینگ و دیگر محصولات گیم پلی فعالیت می‌کند. همراه با گامالوپ بهترین‌ها را تجربه و پاسخ تخصصی‌ترین سؤالات حوزه گیم را دریافت کنید.